Zwartebonenchili met kip

De Mexicanen eten ze zelfs als ontbijt, zó trots zijn ze op hun zwarte bonen.

630 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de kip in blokjes. Was de prei en snijd in ringen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de kipfilet in 3 min. rondom aan. Voeg de prei toe en bak 2 min.

  2. Voeg de komijn en tomaat toe. Druk de tomaten met de achterkant van een houten lepel plat. Stoof de kip met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.

  3. Voeg de bonen en mais toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

  • combinatietipLekker om te dippen: serveer een kleinere portie rijst (200 g) en doe er 4 geroosterde sneetjes maisbrood bij.
  • Prei wassen

    Instructievideo - 00:29 min.

Zwartebonenchili met kip

De Mexicanen eten ze zelfs als ontbijt, zó trots zijn ze op hun zwarte bonen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig