Doe de worsten in een pan met water en kook 10 min. Laat ondertussen de mais uitlekken en pureer met de staafmixer in een kom. Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de bloem, maizena, eidooiers en peper en zout door de maispuree.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Dep de worsten droog en rijg door elke worst in de lengte een satéprikker. Houd een paar centimeter vrij om het stokje vast te pakken. Bestrooi de worsten met de bloem en bedek met behulp van een lepel rondom met het maisbeslag. Leg de worsten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven en draai de worsten elke 5 min. een stukje, zodat ze rondom bruin en gaar worden. Schil ondertussen de winterpeen en rasp. Leg op elk bord een stukje paprika en verdeel hierover de peen. Leg er een corn dog naast. Serveer de saus erbij.
Corn dog
Amerikaanse snack een hotdog gefrituurd in een jasje van maismeel. Vandaar de naam corn (mais) dog (hotdog afgekort). Je vindt ze meestal als streetfood bij kraampjes of foodtrucks op kermissen of festivals.
- variatietipMaak ook eens een Koreaanse corn dog.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Corn dog
Amerikaanse snack een hotdog gefrituurd in een jasje van maismeel. Vandaar de naam corn (mais) dog (hotdog afgekort). Je vindt ze meestal als streetfood bij kraampjes of foodtrucks op kermissen of festivals.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_050222_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
365 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Doe de worsten in een pan met water en kook 10 min. Laat ondertussen de mais uitlekken en pureer met de staafmixer in een kom. Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de bloem, maizena, eidooiers en peper en zout door de maispuree.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Dep de worsten droog en rijg door elke worst in de lengte een satéprikker. Houd een paar centimeter vrij om het stokje vast te pakken. Bestrooi de worsten met de bloem en bedek met behulp van een lepel rondom met het maisbeslag. Leg de worsten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven en draai de worsten elke 5 min. een stukje, zodat ze rondom bruin en gaar worden. Schil ondertussen de winterpeen en rasp. Leg op elk bord een stukje paprika en verdeel hierover de peen. Leg er een corn dog naast. Serveer de saus erbij.
variatietip:Maak ook eens een Koreaanse corn dog (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1200572).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 kipchorizoworsten
396 g mais in blik
2 middelgrote scharreleieren
9 el tarwebloem
2 tl maizena
4 el Amerikaanse barbecuesaus
75 g winterpeen
Dit heb je nodig
staafmixer
sateprikkers
bakpapier