Prik met een vork rondom gaatjes in de aardappelen en leg ze in de schaal. Pof ze in de magnetron op 800 watt in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de steaks met peper en zout en bak in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in blokjes. Laat de maiskorrels uitlekken. Meng de tomaten in een grote kom met de mais, de ui, de dragon en de barbecuesaus. Breng op smaak met peper en zout. Leg de steaks en de aardappelen op 4 borden. Serveer met de salade.
- bereidingstipZelf burgers maken? Meng 500 g rundergehakt met zout en (cayenne)peper naar smaak. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er 4 burgers van.
Aardappel poffen
Instructievideo - 01:01 min.
Beefburger & tomaten-maissalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006571_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Prik met een vork rondom gaatjes in de aardappelen en leg ze in de schaal. Pof ze in de magnetron op 800 watt in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de steaks met peper en zout en bak in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in blokjes. Laat de maiskorrels uitlekken. Meng de tomaten in een grote kom met de mais, de ui, de dragon en de barbecuesaus. Breng op smaak met peper en zout. Leg de steaks en de aardappelen op 4 borden. Serveer met de salade.
bereidingstip:Zelf burgers maken? Meng 500 g rundergehakt met zout en (cayenne)peper naar smaak. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er 4 burgers van.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 grote kruimige aardappelen
2 el traditionele olijfolie
4 rundersteaks de boeuf
4 tomaten
300 g mais in blik
2 el barbecuesaus
Dit heb je nodig
magnetronschaal