Kidneybonen-maissalade met gepaneerde broccoli

Meng kidneybonen met mais en je hebt de basis voor je kidneybonen-maissalade. Tomaten, ui, peterselie en olie erbij en klaar. Lekker bij de knapperige, gepaneerde broccoli.

475 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 25 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de stronk van de broccoli en snijd in de lengte in plakken van 1 cm dik en de plakken in repen van 1 cm. Snijd de rest van de broccoli in roosjes van 1 cm. Rasp de grano padano.

  2. Meng de broccoli met de kaas, maizena, het paneermeel, de helft van de olie en peper in een ruime kom. Verdeel de broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. knapperig en gaar. Schep halverwege om.

  3. Doe ondertussen de bonen en mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snipper de uien en snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaat in blokjes van een ½ cm. Meng de kidneybonen en mais met de ui, peterselie, tomaat, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout

  4. Verdeel de broccoli over de borden en serveer met de salade.

  • variatietipMeng fijngesneden chilipeper door de kidneybonensalade, of gebruik verse koriander in plaats van peterselie.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Kidneybonen-maissalade met gepaneerde broccoli

Meng kidneybonen met mais en je hebt de basis voor je kidneybonen-maissalade. Tomaten, ui, peterselie en olie erbij en klaar. Lekker bij de knapperige, gepaneerde broccoli.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig