Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en scheur de grote bladeren kleiner. Doe de sla met de ui, komkommer, bieslook en peterselie in een schaal.
Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn, olie en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de geitenkaas over de salade. Schenk de dressing erover. Schep de salade om en serveer.
- algemeenLekker bij gebakken karbonade of biefstuk en aardappelschijfjes.
- algemeenBieslook en tijm zijn heerlijke smaakmakers in tomatensoep. Of maak een sandwich met oude kaas, tomaat, plakjes gekookt ei, halvanaise, bieslook en tijm.
Kropsla-kruidensalade
bijgerecht
4 personen
170 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en scheur de grote bladeren kleiner. Doe de sla met de ui, komkommer, bieslook en peterselie in een schaal.
Klop een dressing van de mosterd, honing, azijn, olie en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de geitenkaas over de salade. Schenk de dressing erover. Schep de salade om en serveer.
algemeen:Lekker bij gebakken karbonade of biefstuk en aardappelschijfjes.
algemeen:Bieslook en tijm zijn heerlijke smaakmakers in tomatensoep. Of maak een sandwich met oude kaas, tomaat, plakjes gekookt ei, halvanaise, bieslook en tijm.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 kropsla
1 rode ui
1 hartkomkommer
½ bieslook
1 bakje platte peterselie
1 tl mosterd
2 tl honing
2 el wittewijnazijn
4 el olijfolie extra vierge
1 el tijm
100 g zachte geitenkaas