Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges in schuine stukjes van 3 cm; halveer dikke stukjes. Hak de cashewnoten in grove stukken.
Verhit de olie in een wok. Roerbak de asperges 3 min. Maak intussen de peultjes schoon. Voeg de peultjes toe en bak de groenten al omscheppend 3 min. Snijd de zalm in reepjes. Schep de zalm erdoor en bak nog 4 min. Voeg eventueel wat peper toe.
Bereid de saus voor asperges met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de asperges met de peultjes en zalm erbij. Schenk de saus erover. Bestrooi met de cashewnoten.
Aspergeroerbak met zalm
Bijna het gehele recept bereid je in één pan: lekker makkelijk!
- variatietipLaat voor een vegetarisch gerecht de zalmreepjes weg en serveer er 6 gekookte eieren in partjes bij.
Aspergeroerbak met zalm
Bijna het gehele recept bereid je in één pan: lekker makkelijk!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009027_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
695 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de asperges in schuine stukjes van 3 cm; halveer dikke stukjes. Hak de cashewnoten in grove stukken.
Verhit de olie in een wok. Roerbak de asperges 3 min. Maak intussen de peultjes schoon. Voeg de peultjes toe en bak de groenten al omscheppend 3 min. Snijd de zalm in reepjes. Schep de zalm erdoor en bak nog 4 min. Voeg eventueel wat peper toe.
Bereid de saus voor asperges met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de asperges met de peultjes en zalm erbij. Schenk de saus erover. Bestrooi met de cashewnoten.
variatietip:Laat voor een vegetarisch gerecht de zalmreepjes weg en serveer er 6 gekookte eieren in partjes bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
500 g verse witte asperges
50 g ongezouten cashewnoten
2 el zonnebloemolie
200 g verse peultjes
350 g verse zalmfilets
37 g Maggi saus voor asperges
200 ml water
25 g ongezouten roomboter