Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Halveer de bosui in de lengte en snijd in stukken van 4 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok en voeg de paprika, bosui en peen julienne toe. Schep de rijstazijn toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de taugé toe en bak nog 1 min. mee. Lekker met een omelet.
- algemeenGeen rijstazijn in huis? U kunt ook wittewijnazijn gebruiken.
Julienne snijden
Instructievideo - 00:42 min.
Taugé met paprika- en wortelreepjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008982_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
155 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Halveer de bosui in de lengte en snijd in stukken van 4 cm. Verhit de zonnebloemolie in een wok en voeg de paprika, bosui en peen julienne toe. Schep de rijstazijn toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de taugé toe en bak nog 1 min. mee. Lekker met een omelet.
algemeen:Geen rijstazijn in huis? U kunt ook wittewijnazijn gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode paprika
½ zakje bosui
2 el zonnebloemolie
1 zakje peen julienne
4 el rijstazijn
1 schaal taugé