Worteltaart met limoenglazuur

Mmm... worteltjestaart! Met een frisse topping van limoenglazuur.

305 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de brownievorm met bakpapier. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de kruiden en het zout toe. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 min.

  2. Schil en rasp de winterpeen. Voeg de peen, pistachenoten en het gezeefde meel toe aan het eimengsel. Schep het beslag in de brownievorm. Bak de worteltaart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat in ongeveer een uur afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar.

  3. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het sap door het glazuur en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de taart met het limoenrasp en snijd in 16 stukjes.

  • Worteltaart met limoenglazuur

    Instructievideo - 02:25 min.

  • Bakvormen bekleden

    Instructievideo - 02:06 min.

Worteltaart met limoenglazuur

Mmm... worteltjestaart! Met een frisse topping van limoenglazuur.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig