Affogato met walnoten (ijs met warme espresso)

Affogato is Italiaans voor verdronken. Dit recept kom je in Italië tegen op heel veel menukaarten, in deze versie voegen we nog walnoten toe voor een extra bite.

175 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 15 min. wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 2 min. Schud af en toe zodat de noten gelijkmatig roosteren. Bestrooi de noten met de suiker en laat deze in 1 min. op middelhoog vuur karamelliseren. Laat 15 min. afkoelen op een bord. Hak grof.

  2. Verdeel het vanille-ijs over 4 kommetjes of ijscoupes. Schenk de koffie erbij, besprenkel met de honing en garneer met de walnoten. Serveer direct.

  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Affogato met walnoten (ijs met warme espresso)

Affogato is Italiaans voor verdronken. Dit recept kom je in Italië tegen op heel veel menukaarten, in deze versie voegen we nog walnoten toe voor een extra bite.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig