Snijd de ui, knoflook en peterselie (alleen de blaadjes) grof. Maal in de keukenmachine de ui, knoflook, komijn, kurkuma, kaneel, harissa en de helft van de peterselie fijn tot kruidenpasta.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de kruidenpasta 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Spoel ondertussen de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spoel de bleekselderij af onder koud stromend water en snijd in kleine boogjes.
Voeg de tomatenblokjes en het water aan het gehakt toe en breng aan de kook. Voeg de kikkererwten, bleekselderij en linzen toe. Laat de soep 10 min. op laag vuur met de deksel erop zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep in kommen. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Harira met harissa
Pittige Marokkaanse kikkererwtensoep met gehakt: zin in!
- algemeenHarira is onlosmakelijk verbonden met de ramadan. De rijkgevulde maaltijdsoep heeft als basis altijd tomaten, kikkererwten, linzen en selderij, maar er zijn vele variaties.
- bereidingstipJe kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- variatietipJe kunt dit gerecht ook maken met halal gehakt (schaal 500 g, Wahid, verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels)
- combinatietipLekker met knapperig pitabrood.
- bereidingstipWeek de kikkererwten 1 nacht van tevoren in ruim koud water. Kook ze de volgende dag volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Weinig tijd? Neem uitgelekte en afgespoelde kikkererwten (pot 570 g).
- variatietipVervang voor een vegetarische soep het rundergehakt door 1 schaal fijngehakt (175 g).
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Harira met harissa
Pittige Marokkaanse kikkererwtensoep met gehakt: zin in!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_124759_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
435 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui, knoflook en peterselie (alleen de blaadjes) grof. Maal in de keukenmachine de ui, knoflook, komijn, kurkuma, kaneel, harissa en de helft van de peterselie fijn tot kruidenpasta.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de kruidenpasta 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Spoel ondertussen de kikkererwten in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Spoel de bleekselderij af onder koud stromend water en snijd in kleine boogjes.
Voeg de tomatenblokjes en het water aan het gehakt toe en breng aan de kook. Voeg de kikkererwten, bleekselderij en linzen toe. Laat de soep 10 min. op laag vuur met de deksel erop zachtjes koken. Roer af en toe. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep in kommen. Bestrooi met de rest van de peterselie.
algemeen:Harira is onlosmakelijk verbonden met de ramadan. De rijkgevulde maaltijdsoep heeft als basis altijd tomaten, kikkererwten, linzen en selderij, maar er zijn vele variaties.
bereidingstip:Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
variatietip:Je kunt dit gerecht ook maken met halal gehakt (schaal 500 g, Wahid, verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels)
combinatietip:Lekker met knapperig pitabrood.
bereidingstip:Week de kikkererwten 1 nacht van tevoren in ruim koud water. Kook ze de volgende dag volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Weinig tijd? Neem uitgelekte en afgespoelde kikkererwten (pot 570 g).
variatietip:Vervang voor een vegetarische soep het rundergehakt door 1 schaal fijngehakt (175 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
2 tl gemalen kaneel
2 tl harissa
2 el traditionele olijfolie
300 g rundergehakt
350 g AH Biologisch kikkererwten in pot
½ struik bleekselderij
400 g tomatenblokjes in blik
1 l water
100 g Valle del sole rode splitlinzen
Dit heb je nodig
keukenmachine