Snijd de winterpeen in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes. Snijd de stengels bleekselderij in plakjes, de tomaten in blokjes en snipper de uien. Ris de blaadjes van de koriander en snijd ze fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de winterpeen, bleekselderij en ui 2 min. op hoog vuur.
Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul op middelhoog tot hoog vuur.
Voeg de tomaat, het water, de bouillonblokjes, linzen en kruidenmix toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de kikkererwten toe en verwarm met de soep.
Bestrooi voor serveren met koriander.
AH verspakket Marokkaanse harira
Deze hartverwarmende soep vol rijke kruiden en heerlijke ingrediënten is geïnspireerd op de smaken van Marokkaanse harira.
40 min. bereiden
6 ingrediënten
- vegatipVervang het gehakt door extra kikkererwten en/of linzen.
- variatietipVervang de koriander door 15 g bladselderij. Voeg 50 g vermicelli toe. Voeg de vermicelli toe bij stap 5 en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
AH verspakket Marokkaanse harira
Deze hartverwarmende soep vol rijke kruiden en heerlijke ingrediënten is geïnspireerd op de smaken van Marokkaanse harira.
hoofdgerecht
6 personen
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de winterpeen in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes. Snijd de stengels bleekselderij in plakjes, de tomaten in blokjes en snipper de uien. Ris de blaadjes van de koriander en snijd ze fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de winterpeen, bleekselderij en ui 2 min. op hoog vuur.
Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul op middelhoog tot hoog vuur.
Voeg de tomaat, het water, de bouillonblokjes, linzen en kruidenmix toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de kikkererwten toe en verwarm met de soep.
Bestrooi voor serveren met koriander.
vegatip:Vervang het gehakt door extra kikkererwten en/of linzen.
variatietip:Vervang de koriander door 15 g bladselderij. Voeg 50 g vermicelli toe. Voeg de vermicelli toe bij stap 5 en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 AH Marokkaanse harira verspakket
15 g verse koriander
200 g kikkererwten in blik
2 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
1 l water