AH verspakket Marokkaanse harira

Deze hartverwarmende soep vol rijke kruiden en heerlijke ingrediënten is geïnspireerd op de smaken van Marokkaanse harira.

40 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de winterpeen in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes. Snijd de stengels bleekselderij in plakjes, de tomaten in blokjes en snipper de uien. Ris de blaadjes van de koriander en snijd ze fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.

  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de winterpeen, bleekselderij en ui 2 min. op hoog vuur.

  3. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul op middelhoog tot hoog vuur.

  4. Voeg de tomaat, het water, de bouillonblokjes, linzen en kruidenmix toe en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan. Voeg de kikkererwten toe en verwarm met de soep.

  5. Bestrooi voor serveren met koriander.

  • vegatipVervang het gehakt door extra kikkererwten en/of linzen.
  • variatietipVervang de koriander door 15 g bladselderij. Voeg 50 g vermicelli toe. Voeg de vermicelli toe bij stap 5 en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

AH verspakket Marokkaanse harira

Deze hartverwarmende soep vol rijke kruiden en heerlijke ingrediënten is geïnspireerd op de smaken van Marokkaanse harira.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig