Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schil de appels, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in de lengte in plakjes. Meng met het citroensap zodat de appel niet verkleurt.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breek de eieren boven een kom en klop de suiker met een mixer tot de suiker is opgelost en je een luchtige crème hebt.
Laat ondertussen de boter op heel laag vuur smelten. De boter mag niet heet worden. Schenk de boter bij het eimengsel. Voeg het citroenrasp, bakmeel, de kaneel en vanillesuiker toe en schep om. Meng de melk erdoor. Schep de appels met het citroensap door het beslag.
Vet de springvorm in met wat boter en bestuif de binnenkant met wat bakmeel. Schep het beslag erin. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi met poedersuiker en kaneel.
Ronde appelcake
Romige, smeuïge Italiaanse appeltaart = perfect gebak voor de winter!
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Ronde appelcake
Romige, smeuïge Italiaanse appeltaart = perfect gebak voor de winter!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_077385_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
10 personen
300 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schil de appels, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in de lengte in plakjes. Meng met het citroensap zodat de appel niet verkleurt.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breek de eieren boven een kom en klop de suiker met een mixer tot de suiker is opgelost en je een luchtige crème hebt.
Laat ondertussen de boter op heel laag vuur smelten. De boter mag niet heet worden. Schenk de boter bij het eimengsel. Voeg het citroenrasp, bakmeel, de kaneel en vanillesuiker toe en schep om. Meng de melk erdoor. Schep de appels met het citroensap door het beslag.
Vet de springvorm in met wat boter en bestuif de binnenkant met wat bakmeel. Schep het beslag erin. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi met poedersuiker en kaneel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
1 citroen
4 jonagold appels
3 middelgrote eieren
180 g kristalsuiker
100 g ongezouten roomboter
230 g zelfrijzend bakmeel
1½ tl gemalen kaneel
8 g vanillesuiker
200 ml volle melk
2 el poedersuiker om te bestuiven
Dit heb je nodig
mixer
springvorm (Ø 30 cm)