Breng de spliterwten, het laurierblaadje, bouillontablet en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Snijd het loof van de bos peen, schrap de wortels en snijd ze in plakjes. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de wortel, prei en worst toe aan de soep. Roer door en laat op laag vuur 45 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Voeg de bevroren tuinerwten toe en verwarm nog 10 min. Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes. Serveer de soep in kommen en garneer met wat munt.
Groenterijke erwtensoep
Verse doperwten en munt maken deze erwtensoep licht en fris.
- combinatietipLekker met een sneetje meergranen stokbrood met hüttenkäse, munt en versgemalen peper.
Groenterijke erwtensoep
Instructievideo - 02:35 min.
Groenterijke erwtensoep
Verse doperwten en munt maken deze erwtensoep licht en fris.
hoofdgerecht
4 personen
670 kcal
20 min. bereiden
1 uur 25 min. wachten
Aan de slag
Breng de spliterwten, het laurierblaadje, bouillontablet en het water in een soeppan aan de kook. Kook 30 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Snijd het loof van de bos peen, schrap de wortels en snijd ze in plakjes. Was de prei en snijd in halve ringen. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg de wortel, prei en worst toe aan de soep. Roer door en laat op laag vuur 45 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Voeg de bevroren tuinerwten toe en verwarm nog 10 min. Snijd ondertussen de muntblaadjes in reepjes. Serveer de soep in kommen en garneer met wat munt.
combinatietip:Lekker met een sneetje meergranen stokbrood met hüttenkäse, munt en versgemalen peper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 l kraanwater
1 runderbouillonblokje
1 gedroogde laurierblaadjes
300 g spliterwten
1 verse bospeen
1 Veluwse fijne rookworst
1 prei
450 g diepvries tuinerwten
15 g verse munt