Doe het water met de krabbetjes, bouillontablet en spliterwten in een ruime soeppan en breng aan de kook. Laat 1 uur met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de krabbetjes uit de pan en verwijder het bot en ongewenst vet van het vlees. Snijd het vlees in kleine stukjes en de selderij fijn.
Roer het vlees, ¾ van de selderij en de erwtensoepgroenten door de soep en laat nog 15 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 10 min. de tuinerwten toe. Snijd de rookworst in plakjes en voeg de laatste 5 min. toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de selderij.
Erwtensoep met krabbetjes en tuinerwten
Koude dag? Dat vraagt om erwtensoep. Met maar liefst 2 soorten vlees.
Erwtensoep met krabbetjes en tuinerwten
Koude dag? Dat vraagt om erwtensoep. Met maar liefst 2 soorten vlees.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_102540_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
720 kcal
25 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
Aan de slag
Doe het water met de krabbetjes, bouillontablet en spliterwten in een ruime soeppan en breng aan de kook. Laat 1 uur met de deksel op de pan zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem de krabbetjes uit de pan en verwijder het bot en ongewenst vet van het vlees. Snijd het vlees in kleine stukjes en de selderij fijn.
Roer het vlees, ¾ van de selderij en de erwtensoepgroenten door de soep en laat nog 15 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 10 min. de tuinerwten toe. Snijd de rookworst in plakjes en voeg de laatste 5 min. toe aan de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de rest van de selderij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1½ l water
400 g verse varkensvlees krabbetjes
1 kippenbouillontablet
300 g spliterwten
40 g verse selderij
500 g erwtensoepgroente
250 g diepvries tuinerwten
1 Veluwse fijne rookworst
Dit heb je nodig
soeppan