AH verspakket erwtensoep

Op zoek naar ultiem comfortfood voor een koude, winterse dag? Dan zit je met deze erwtensoep zeker goed! Combineer met rookworst en varkenskrabbetjes. En het allerlekkerst? Dat is-ie de dag erna.

30 min. bereiden / 1 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schenk het water in een soeppan, voeg de spliterwten, de varkenskrabbetjes en het laurierblad toe en breng aan de kook.

  2. Schep het schuim met een schuimspaan van het water en kook afgedekt in ca. 60 min. zachtjes gaar.

  3. Snijd de prei, wortel en knolselderij in stukjes, snipper de ui en snijd de bladselderij fijn.

  4. Haal het laurierblad en de varkenskrabbetjes uit de soep, haal het vlees van de botten en snijd het vlees in stukjes. De spliterwten zijn na 60 min. koken gaar, maar soms nog niet helemaal uit elkaar gevallen. Pureer de soep eventueel met een staafmixer.

  5. Voeg de groenten, de bladselderij en het gesneden vlees toe aan de soep en laat de soep afgedekt nog 20 min. zachtjes koken, roer af en toe.

  6. Snijd de rookworst in plakjes en voeg toe aan de soep. Proef en breng de soep op smaak met peper en eventueel.

  • bewaartipErwtensoep is de dag na het bereiden op zijn lekkerst. Laat de soep afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. Hierdoor zal de soep opstijven.
  • serveertipServeer de soep klassiek met roggebrood belegd met katenspek.
  • variatietipVervang de varkenskrabbetjes (deels) door speklappen. 
  • bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

AH verspakket erwtensoep

Op zoek naar ultiem comfortfood voor een koude, winterse dag? Dan zit je met deze erwtensoep zeker goed! Combineer met rookworst en varkenskrabbetjes. En het allerlekkerst? Dat is-ie de dag erna.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig