Maak de spruitjes schoon en schaaf ze in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine. Of als je flowersprout gebruikt: snijd ze in kwarten. Halveer de appels en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in flinterdunne plakjes. Snijd deze plakjes weer in flinterdunne reepjes ter grootte van lucifersticks. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen, halveer de vrucht en snijd 1 helft in 4 partjes. Houd deze apart voor garnering.
Gebruik de andere helft om de appel mee te besprenkelen, om verkleuring te voorkomen. Gebruik je handen om de appel voorzichtig met het citroensap te mengen.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie en gembersiroop in een wok en roerbak de spruitjes en tijm 3 min. Roer van het vuur het citroenrasp en de rozijnen erdoor. Verdeel de appel over de spruitjes en schep om. Garneer met de citroenpartjes.
Spruiten met appelsticks
Zo lusten de kinderen ze wel: lekker fris met appel en rozijnen
Julienne snijden
Instructievideo - 00:42 min.
Spruiten met appelsticks
Zo lusten de kinderen ze wel: lekker fris met appel en rozijnen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_043929_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
265 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maak de spruitjes schoon en schaaf ze in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine. Of als je flowersprout gebruikt: snijd ze in kwarten. Halveer de appels en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in flinterdunne plakjes. Snijd deze plakjes weer in flinterdunne reepjes ter grootte van lucifersticks. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen, halveer de vrucht en snijd 1 helft in 4 partjes. Houd deze apart voor garnering.
Gebruik de andere helft om de appel mee te besprenkelen, om verkleuring te voorkomen. Gebruik je handen om de appel voorzichtig met het citroensap te mengen.
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie en gembersiroop in een wok en roerbak de spruitjes en tijm 3 min. Roer van het vuur het citroenrasp en de rozijnen erdoor. Verdeel de appel over de spruitjes en schep om. Garneer met de citroenpartjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g spruitjes
2 Braeburn appels
1 citroen
2 el gembersiroop
3 el koolzaadolie
7½ g verse tijm
50 g rozijnen
Dit heb je nodig
keukenmachine