Breng de soep met het water al roerend met een garde aan de kook. Snijd ondertussen de ui grof en de blaadjes van de selderij in reepjes. Voeg de ui, soepgroente en aardappelpartjes toe aan de soep en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bak de baconreepjes in 5 min. bruin. Schep de selderij erdoor. Bestrooi de soep met het bacon-selderijmengsel en serveer met het roggebrood.
Boerenerwtensoep met bacon
Snelle, goedgevulde maaltijdsoep met bacon.
- bereidingstipGebruik de rest van de selderij in een tomatensoep of -saus.
Boerenerwtensoep met bacon
Snelle, goedgevulde maaltijdsoep met bacon.
hoofdgerecht
4 personen
470 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng de soep met het water al roerend met een garde aan de kook. Snijd ondertussen de ui grof en de blaadjes van de selderij in reepjes. Voeg de ui, soepgroente en aardappelpartjes toe aan de soep en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 min. zonder deksel op de pan zachtjes koken.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bak de baconreepjes in 5 min. bruin. Schep de selderij erdoor. Bestrooi de soep met het bacon-selderijmengsel en serveer met het roggebrood.
bereidingstip:Gebruik de rest van de selderij in een tomatensoep of -saus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 l kraanwater
137 g maaltijdsoep erwten
2 takjes verse selderij
1 ui
200 g aardappelpartjes met schil
350 g verse boerensoepgroenten
150 g baconreepjes
25 g ongezouten roomboter
8 plakjes Brabants roggebrood