Mihoen doormidden breken en in pan met ruim kokend water ca. 4 minuten laten wellen. Mihoen overdoen in vergiet, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Komkommerhelften in stukken van ca. 10 cm en vervolgens in reepjes snijden. Rode peper tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden. Peper in ringetjes snijden. In kom dressing kloppen van limoensap, vissaus, roerbakolie en suiker. Mihoen in schaal doen en omscheppen met dressing, helft van peperringetjes en mangoreepjes, komkommer en munt. Blaadjes sla op kleine borden leggen en vullen met mihoensalade. Salade bestrooien met rest van rode peper.
- algemeenVoor een pittiger salade de peperzaadjes niet verwijderen.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Cambodjaanse mihoensalade
voorgerecht
4 personen
250 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Mihoen doormidden breken en in pan met ruim kokend water ca. 4 minuten laten wellen. Mihoen overdoen in vergiet, onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Komkommerhelften in stukken van ca. 10 cm en vervolgens in reepjes snijden. Rode peper tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden. Peper in ringetjes snijden. In kom dressing kloppen van limoensap, vissaus, roerbakolie en suiker. Mihoen in schaal doen en omscheppen met dressing, helft van peperringetjes en mangoreepjes, komkommer en munt. Blaadjes sla op kleine borden leggen en vullen met mihoensalade. Salade bestrooien met rest van rode peper.
algemeen:Voor een pittiger salade de peperzaadjes niet verwijderen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
125 g mihoen
1 komkommer
2 rode pepers
2 limoenen
2 el Thaise vissaus
3 el roerbakolie
2 tl suiker
1 mango
½ zakje verse munt
4 blaadjes ijsbergsla