Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon, dat is stoofvlees op z’n Frans. Niet letterlijk, maar het vat het aardig samen. Dit winterse gerecht van rundvlees, rode wijn en paddenstoelen vergt wat bereidingstijd, maar terwijl de pan staat te pruttelen, stroomt je huis vol met de lekkerste geuren. Ontdek hoe jij deze klassieker op tafel zet!

Ingrediënten

Bereiding

Wat is boeuf bourguignon?

Wat is boeuf bourguignon?

Boeuf bourguignon… heerlijk Frans stoofvlees waarvoor je slechts één pan en een boel geduld nodig hebt! Het gerecht werd ooit in de Franse Bourgogne-streek uitgevonden toen er veel armoede was. Taaiere, goedkope stukken vlees en restjes wijn werden samengevoegd tot een gerecht. En nu zijn we dol op boeuf bourguignon! Het vlees wordt mals door de zuren in de wijn: die zorgen ervoor dat het bindweefsel zachter wordt. In de koude maanden is niets zo lekker als een dampende pan stoofvlees op het vuur. Na 5 uur stoven heb je echt iets bijzonders!

Wat eet je bij boeuf bourguignon?

Wat eet je bij boeuf bourguignon?

Boeuf bourguignon laat zich, zoals het stoofvlees betaamt, goed combineren met andere winterse bijgerechten zoals aardappelpuree en aardappelgratin, haricots verts, rodekool, stoofperen en rode bietjes. Ook lekker om erbij te eten: extra gebakken paddenstoelen.

Hoe lang kun je boeuf bourguignon bewaren of invriezen?

Hoe lang kun je boeuf bourguignon bewaren of invriezen?

Boeuf bourguignon kun je, na maximaal 2 uur afkoelen, 2 dagen bewaren in de koelkast. Een handig gerecht dus om van tevoren te maken! Liever invriezen? Verdeel het stoofvlees eventueel in porties en bewaar het tot 3 maanden in de vriezer.

Klassieke boeuf bourguignon

We luf boeuf! Boeuf Bourguignon, gemaakt van rundvlees, kastanjechampignons, spekjes en rode wijn, is hét stoofgerecht bij uitstek. Dat maakt ‘m heel geschikt om op een natte, koude herfstdag op het vuur te zetten om er tijdens het avondeten van te genieten. Wij krijgen het in elk geval elke keer warm van deze Franse klassieker. Nog een pluspunt: je kunt ‘m prima van tevoren maken! De volgende dag is-ie namelijk nóg lekkerd...

01:00

Direct aan de slag

Meer stoofvlees