Aioli
Aioli, dé favoriete saus uit Spanje. Heel lekker bij een stukje vlees of vis, bij salade of natuurlijk om je stokbroodje in te dippen. Zelf aioli maken? Ga aan de slag met de recepten op deze pagina!
![Zelf aioli maken Zelf aioli maken](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD192424_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD192424_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD192424_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD192424_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD192424_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD192424_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Zelf aioli maken
- Splits de eieren. De eiwitten gebruik je niet. Rasp de knoflook fijn.
- Doe de knoflook met de dooiers in een hoge beker en pureer met een staafmixer.
- Voeg, al mixend, langzaam de olie toe tot het mengsel dik begint te worden.
- Pers de citroen uit. Breng de aioli op smaak met citroensap en eventueel zout.