Boen de citroen schoon. Schaaf met een dunschiller 2 gele reepjes van de halve citroen. Klop de maizena los met 50 ml melk (per 4 personen). Verwarm de rest van de melk in een pan met de citroenschil en het kaneelstokje tot het net begint te koken. Zet het vuur uit.
Splits de eieren (het eiwit wordt niet gebruikt). Klop in een pan de eidooiers los met ¾ van de suiker. Voeg het maizenamengsel toe en roer erdoor.
Zeef de melk en voeg al kloppend met een garde de warme melk toe. Verwarm het mengsel al roerend op middelhoog vuur ca. 3-4 min. tot er een dikke vla ontstaat.
Verdeel over de schaaltjes, dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel er vlak voor het serveren de rest van de suiker erover en karameliseer met de crème-brûléebrander. Serveer direct.
Spaanse toetjes recepten
Crema Catalana
Ingrediënten
Aantal personen
0.5 citroen | |
25 gram maizena | |
500 ml volle melk | |
1 kaneelstokje | |
4 middelgrote eieren | |
200 gram kristalsuiker |
Dit heb je nodig
vershoudfolie
ovenvaste schaaltjes (Ø 9 cm)
crème brûlée-brander
Spaanse recepten
Nog meer toetjes