Verhit het water met de bouillon in een hapjespan, doe de macaroni erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. De macaroni hoeft niet afgegoten te worden.
Snijd ondertussen de ham in stukjes en rasp de kaas. Snijd de selderij fijn. Meng de roomkaas, erwten, broccolirijst, ham, cheddar en selderij door de macaroni en verwarm 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en serveer direct.
Comfort food recepten
Comfort food maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
1.5 kippenbouillontablet | |
750 ml water | |
250 gram volkorenmacaroni | |
100 gram roasted ham | |
100 gram cheddar aan stuk | |
20 gram verse selderij | |
150 gram roomkaas met bieslook | |
450 gram diepvries tuinerwten | |
400 gram broccolirijst |
Superromige spaghetti carbonara
Ten opzichte van het originele spaghetti carbonara recept valt er een hoop discussie te voeren. Maar Nederland houdt van deze versie: het is een van de populairste recepten van Allerhande!
Carbonarasaus maken
Kook 400 g spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen 125 ml slagroom in een kom, breek 2 eieren erboven en klop met een vork door elkaar. Rasp 75 g Parmez...
00:34