Comfort food

Comfort food is eten waar je blij van wordt. Om zelf mee op de bank te ploffen als verwenmomentje of om samen met vrienden en familie van te genieten. Denk aan comfy stamppotten, geurende ovenschotels en hartverwarmende soepen.

Comfort food recepten

Comfort food maken: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal personen

1.5 kippenbouillontablet

750 ml water

250 gram volkorenmacaroni

100 gram roasted ham

100 gram cheddar aan stuk

20 gram verse selderij

150 gram roomkaas met bieslook

450 gram diepvries tuinerwten

400 gram broccolirijst

  1. Verhit het water met de bouillon in een hapjespan, doe de macaroni erbij en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat in 10 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. De macaroni hoeft niet afgegoten te worden.

  2. Snijd ondertussen de ham in stukjes en rasp de kaas. Snijd de selderij fijn. Meng de roomkaas, erwten, broccolirijst, ham, cheddar en selderij door de macaroni en verwarm 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en serveer direct.

Superromige spaghetti carbonara

Ten opzichte van het originele spaghetti carbonara recept valt er een hoop discussie te voeren. Maar Nederland houdt van deze versie: het is een van de populairste recepten van Allerhande!

Carbonarasaus maken
Kook 400 g spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe ondertussen 125 ml slagroom in een kom, breek 2 eieren erboven en klop met een vork door elkaar. Rasp 75 g Parmez...

00:34