Recepten met appel

Recepten met appel

Of je nu zin hebt om te bakken of op zoek bent naar een snel tussendoortje, een appel is van alle markten thuis. Ontdek de lekkerste appelrecepten: van appelmoes tot appelflap.

Appelflappen maken

Appelflappen maken

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten en verwijder de plastic velletjes. Laat in 5 min half ontdooien.
  2. Schil ondertussen de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel en de helft van de suiker in een kom.
  3. Verdeel steeds ca. 3 el vulling over de helft van elk plakje bladerdeeg, houd rondom een rand vrij. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling en druk de randen met de tanden van een vork goed op elkaar.
  4. Klop het ei los. Bestrijk de flappen met een bakkwast met het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. net onder en boven het midden van de oven goudbruin en gaar. Wissel de bakplaten halverwege.