- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Meer salade
Meer salade
Aantal personen
30 gram ongezouten roomboter | |
800 gram aardappelschijfjes | |
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden | |
1 struik bleekselderij | |
250 gram pitloze rode druiven | |
1 jazz-appel | |
2 gerookte scharrelkipfilets | |
50 gram ongebrande walnoten | |
100 ml slasaus met yoghurt |
Verhit de boter of margarine in 2 koekenpannen en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur 12 min. Schep regelmatig om. Voeg na 7 min. de Provençaalse kruiden toe. Snijd ondertussen de stengels bleekselderij in boogjes van een ½ cm en doe in een schaal. Halveer de druiven en voeg toe.
Boen de appel schoon en snijd hem in kwarten. Verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes en doe ook in de schaal. Snijd de kip in dunne plakjes en voeg toe. Hak de walnoten grof. Schep de bleekselderij, druiven, appel en kip om met de slasaus en bestrooi met de walnoten. Serveer met de gebakken aardappelschijfjes.