Komkommersalade

Komkommersalade is heerlijk fris en licht, en is daarom lekker bij een spicy curry, sateh of een flinke burger. Schaaf de komkommer in linten, dunne plakjes of verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes. Lekker met zoetzure dressing.

Ingrediënten

Bereiding

Waar serveer je komkommersalade bij?

Waar serveer je komkommersalade bij?

Een komkommersalade doet het altijd goed op tafel. Je kunt eindeloos variëren en zo is het een geschikt bijgerecht voor allerlei hoofdgerechten. Zo is een frisse komkommersalade lekker in de zomer bij de BBQ, maar ook bij ‘zwaardere’ of pittige recepten met veel smaak. Eet de komkommersalade bijvoorbeeld eens naast een BBQ-smashburger met kaas en pancetta. Of wat dacht je van pad thai met garnalen?

Wat voor soorten komkommersalades zijn er?

Wat voor soorten komkommersalades zijn er?

Overal ter wereld hebben ze wel een eigen versie van komkommersalade. In Nederland is de komkommersalade op basis van dille en citroen het meest bekend. Maar er zijn talloze recepten geïnspireerd op smaken uit verschillende landen en keukens. Zo zijn smaken en smaakmakers uit de Thaise keuken de inspiratie voor deze komkommersalade met limoen en rode peper. Of wat dacht je van een komkommersalade met gochujang en sesamolie geïnspireerd op smaken uit de Koreaanse keuken?

Welke dressing is lekker bij komkommersalade?

Welke dressing is lekker bij komkommersalade?

Dat ligt eraan voor wat voor komkommersalade je gaat. Ga je voor een frisse, simpele komkommersalade dan is dit vaak een dressing met dille. Dit kan een simpele dressing zijn van olie, azijn en dille. Maar is ook heel lekker met yoghurt of crème fraîche. De komkommersalade geïnspireerd op de Thaise keuken thaise komkommersalade is vaak op basis van vissaus, koriander en limoen. Komkommersalade geïnspireerd op de Koreaanse keuken is vaak met smaakmakers als sesamolie, sojasaus en rijstazijn.

Is komkommersalade gezond?

Is komkommersalade gezond?

Wil je een gezonde komkommersalade maken? Natuurlijk kan dat! Komkommersalade bestaat voornamelijk uit komkommer en dat is hartstikke gezond. Toch is het belangrijk om verder de juiste ingrediënten te kiezen. Een beetje crème fraîche kan geen kwaad, maar je kunt het ook vervangen door magere yoghurt of weglaten.