Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Was de aardappelen en laat ze in ca. 20 min. gaar koken. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Snijd de stelen in plakjes. Kook de broccoli in ca. 6 min. beetgaar. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak de kipreepjes in ca. 5. min. rondom bruin.
Snijd de kaas in kleine blokjes. Giet de aardappels af en stamp tot een puree met de melk en de rest van de boter. Meng de broccoli, de kip en de kaasblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de stamppot voor serveren nog even door.
Broccolistamppot recepten
Broccolistamppot maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg Kruimige aardappelen | |
700 gram broccoli | |
300 gram kipfilet | |
25 gram ongezouten roomboter | |
160 gram kaas pikant | |
150 ml halfvolle melk |
Dit heb je nodig
pureestamper
Populaire stamppotten