Kletskoppen

Kletskoppen. Van de flinterdunne koekjes kunnen we het nooit bij eentje laten! Ze lenen zich uitstekend voor bij de thee of als decoratie bij toetjes. Wist je dat je ook hartige kletskoppen kunt maken?

Kletskoppen maken

Ingrediënten

Aantal porties

30 gram ongezouten roomboter

30 gram blanke garneeramandelen

100 gram witte basterdsuiker

1 eetlepel water

50 gram patentbloem

0.5 theelepel gemalen kaneel

1 mespunt zout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Hak de amandelen fijn. Meng de zachte boter met de suiker en het water in een kom. Voeg de bloem, kaneel, het zout en gehakte amandelen toe en kneed tot een soepel deeg.

  2. Maak balletjes van het deeg met een doorsnede van ca. 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd minimaal 5 cm afstand tussen de balletjes. Druk een beetje plat en bak ze in ca. 6 min bruin en krokant. Laat afkoelen.

Direct aan de slag

Meer koek om te bakken