- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Meer koolhydraatarme recepten
Andere dieetwensen
Meer koolhydraatarme recepten
Andere dieetwensen
Aantal personen
1 venkelknol | |
2 snoepkomkommers | |
1 stronk witlof | |
0.5 Elstar appel | |
5 gram verse bieslook | |
200 gram kikkererwten in blik | |
120 gram Rio Mare gegrilde makreelfilet in extra vergine olijfolie in blikje | |
2 eetlepel appel azijn | |
25 gram veldsla |
Snijd de onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in reepjes.
Snijd de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes.
Boen de appel schoon. Halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook fijn.
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Laat de makreel uitlekken en vang de olie op. Meng de opgevangen olie met de azijn tot een dressing.
Meng de venkel, komkommer, witlof, appel, kikkererwten, veldsla, bieslook en dressing tot een salade en verdeel over diepe borden. Verdeel de makreel erover en bestrooi met peper.