Snijd de onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in reepjes.
Snijd de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes.
Boen de appel schoon. Halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook fijn.
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Laat de makreel uitlekken en vang de olie op. Meng de opgevangen olie met de azijn tot een dressing.
Meng de venkel, komkommer, witlof, appel, kikkererwten, veldsla, bieslook en dressing tot een salade en verdeel over diepe borden. Verdeel de makreel erover en bestrooi met peper.
Koolhydraatarme salade
Inspiratie nodig voor een koolhydraatarme salade*? Met deze fijne tips en recepten kun je volop variëren!
*De criteria voor Allerhande-recepten zijn gebaseerd op ‘koolhydraatbewust’ volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.
Koolhydraatarme salade recepten
Koolhydraatarme lunch salade met gegrilde makreelfilet en venkel maken
Ingrediënten
Aantal personen
1 venkelknol | |
2 snoepkomkommers | |
1 stronk witlof | |
0.5 Elstar appel | |
5 gram verse bieslook | |
200 gram kikkererwten in blik | |
120 gram Rio Mare gegrilde makreelfilet in extra vergine olijfolie in blikje | |
2 eetlepel appel azijn | |
25 gram veldsla |
Meer koolhydraatarme recepten
Andere dieetwensen