Laat de mozzarella uitlekken en doe in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen), de peterselie, knoflook en olie door de mozzarellabolletjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes van 1 cm breed en kook de laatste 4 min. mee met de pasta.
Snipper ondertussen de uien en verwijder het vel van de braadworsten. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de uien en het worstvlees 8 min. op middelhoog vuur. Druk het worstvlees met een pollepel in kleine stukjes.
Halveer de tomaten. Giet de pasta af en meng deze samen met de tomaten, kappertjes en 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) door het worstvlees-uimengsel. Verwarm kort mee. Verdeel over een schaal en schep de gemarineerde mozzarella erover.
Orecchiette pasta maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
150 gram mini-buffelmozzarella | |
1 citroen | |
7.5 gram verse krulpeterselie | |
0.5 teen knoflook | |
2 eetlepel extra vierge olijfolie | |
300 gram orecchiette pasta | |
400 gram ongesneden snijbonen | |
2 middelgrote uien | |
2 varkensbraadworsten | |
200 gram snoeptomaatjes | |
2 eetlepel kappertjes in pot |