Orecchiette

Orecchiette: deze pasta in de vorm van ‘kleine oortjes’ scheppen als een soort minilepeltjes extra saus bij elke hap, wat het eten extra lekker maakt. Dus vanavond een bordje orecchiette-pasta?

Orecchiette pasta maken: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal personen

150 gram mini-buffelmozzarella

1 citroen

7.5 gram verse krulpeterselie

0.5 teen knoflook

2 eetlepel extra vierge olijfolie

300 gram orecchiette pasta

400 gram ongesneden snijbonen

2 middelgrote uien

2 varkensbraadworsten

200 gram snoeptomaatjes

2 eetlepel kappertjes in pot

  1. Laat de mozzarella uitlekken en doe in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Meng het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen), de peterselie, knoflook en olie door de mozzarellabolletjes.

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes van 1 cm breed en kook de laatste 4 min. mee met de pasta.

  3. Snipper ondertussen de uien en verwijder het vel van de braadworsten. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de uien en het worstvlees 8 min. op middelhoog vuur. Druk het worstvlees met een pollepel in kleine stukjes.

  4. Halveer de tomaten. Giet de pasta af en meng deze samen met de tomaten, kappertjes en 1 el kappertjesvocht (per 4 personen) door het worstvlees-uimengsel. Verwarm kort mee. Verdeel over een schaal en schep de gemarineerde mozzarella erover.