Orzo

Orzo-pasta (risoni) kennen de meeste mensen als gedroogde pasta in de vorm van rijstkorrels veelal gebruikt in soepen, pilav en salades.

Ingrediënten

Bereiding

Wat is orzo?

Wat is orzo?

De letterlijke vertaling van orzo is gerst, een graansoort dat wordt gebruikt om gort te maken. In Italië heb je dan ook orzo mondo en orzo perlato (parelgort), waarbij de gerstekorrel bij de een lichter en bij de ander zwaarder geslepen wordt. Orzo-pasta dankt de naam dan ook aan de vorm van de gerstekorrel (die ook een beetje op rijstkorrels lijkt.

Orzosalade met olijf en prosciutto

Pastasalade van orzo met olijf en prosciutto kun je warm eten, maar smaakt koud net zo lekker. Niet eerder van orzo gehoord? Het wordt ook wel riso genoemd en lijkt door de vorm en grootte op rijst, maar is een pastasoort die iets zoeter smaakt dan andere vormen van pasta. Dit recept bevat maar 5 ingrediënten, makkelijker wordt het niet!

INGREDIËNTEN
300 g orzo
450 g tuinerwten (diepv...

00:22

Direct aan de slag

Naar alle pasta