Paasbrunch met kinderen

Schuiven er kinderen aan met de paasbrunch? Gezellig! In een handomdraai maak je van een wafel of spiegelei een paashaas. Kids- én paasproof. Wat zet jij op tafel?

Wafels op een stokje

Ingrediënten

Aantal porties

30 gram ongezouten roomboter

75 gram zelfrijzend bakmeel

0.5 theelepel kristalsuiker

1 snufje zout

1 middelgroot scharrelei

45 gram volle yoghurt

75 ml volle melk

100 gram pure chocolade

100 gram witte chocolade

1 eetlepel roze glazuur

1 eetlepel AH Excellent paashagel

0.5 eetlepel nougatine in bakje

0.5 eetlepel AH biologisch kokosrasp

Dit heb je nodig

  • bakkwast

  • wafelijzer

  • tapasprikker

  1. Smelt de boter. Roer in een kom het bakmeel, de suiker en het zout door elkaar met een garde.

  2. Klop in een andere kom het ei los met een garde. Roer de yoghurt, melk en 25 g gesmolten boter (per 8 stuks) erdoor. Schenk het mengsel, al roerend, bij de droge ingrediënten. Roer goed met de garde tot het net gemengd is, een paar klontjes zijn niet erg.

  3. Verwarm het wafelijzer. Vet het ijzer licht in met de rest van de gesmolten boter, boven en onder. Vul het ijzer met het beslag. Sluit het wafelijzer en bak in 8 min. lichtbruin en gaar.

  4. Smelt ondertussen de pure en witte chocolade elk apart au bain-marie. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Snijd de wafel in 8 driehoekjes. Steek een tapasprikker in elk driehoekje. Doop de wafeldriehoekjes in de gesmolten witte of pure chocolade en besprenkel een aantal met roze glazuur.

  6. Bestrooi naar wens met de paashagel, nougatine of het kokosrasp. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.