Recepten met gevogelte

Kip, kalkoen of eend. Met deze gevogelte recepten zet je heerlijke gerechten op tafel zoals kippensoep, gegrilde eendenborst of een kalkoensalade.

Pastaschotel met kip in balsamico-tomatensaus

Ingrediënten

Aantal personen

250 gram cherrytomaten

2 uien

1 eetlepel ongezouten roomboter

1 schaal kipfilethaasjes

1.5 eetlepel balsamicoazijn

390 gram pastasaus basilicum

90 gram zongerijpte Taggia-olijven

250 gram verse pappardelle

10 gram verse platte peterselie

  1. Breng een ruime pan water met eventueel wat zout aan de kook. Halveer ondertussen de tomaten. Maak de uien schoon en snipper ze.

  2. Verhit de boter in de hapjespan en bak de ui met peper en eventueel zout 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomaten en kip toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur hoog, voeg de balsamicoazijn toe en kook 2 min.

  3. Voeg de pastasaus en olijven toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Doe ondertussen de pasta in de pan met kokend water en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en meng door de balsamico-tomatensaus. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Verdeel de pasta over borden.