- 1
- 2
- 3
Vegan bijgerechten voor kerst
Op zoek naar verrassende vegan bijgerechten voor kerst? Deze pagina staat boordevol recepten voor een plantaardig kerstdiner. Van geroosterde bloemkool tot polenta met truffel: met deze veganistische bijgerechten zit je goed!
Ingrediënten

Meer inspiratie voor een vegan kerst gezocht? Bekijk ons online vegan kerstmagazine!
Helemaal nieuw: ons online vegan kerstmagazine. Daarin vind je de lekkerste vegan kerstrecepten van Jason van The Indigo Kitchen, Judith van Bonusvegan en Trai van Trai Vegan. Deze bekende vegan koks geven je tips om gemakkelijk en budgetproof veganistisch te koken. Want vegan eten hoeft gelukkig helemaal niet duur te zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van een amuselepel met vegan 'tonijn'salade en kapperappel? Of een prachtige kerstkrans van haricots verts en zongedroogde tomaatjes? Ook het proberen waard: filodeegpakketjes met cranberry-vruchtenspread, net echte kerstcadeautjes.
Truffelpolenta met knolselderij en tomaatjes
Dit jaar gaan we voor een veganistische kerst, doe je mee? Daar krijg je met deze heerlijk zachte vegan polenta met truffel en knolselderij zéker geen spijt van.
Geroosterde cherrytomaten
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe 250 g Juanita cherrytomaten aan de tak in een ovenschaal (20 x 30 cm) en besprenkel met 1 el van de extra vierge olijfolie. Rooster ze 15 min. in de oven.
00:33
Direct aan de slag
Vegan kerst
Vegetarische kerst
Rodekool-roodlofsalade met appelciderdressing
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram biologische rodekool | |
3 stronken roodlof | |
15 gram verse bieslook | |
1 sjalot | |
3 eetlepel extra vierge olijfolie | |
2 eetlepel biologische appelciderazijn | |
2 theelepel dijonmosterd | |
90 gram verse granaatappelpitjes |
Dit heb je nodig
mandoline
Snijd de rodekool in zo dun mogelijke reepjes, gebruik daarvoor eventueel een mandoline. Haal de blaadjes van de stronkjes roodlof en snijd in grove stukken. Snijd de bieslook fijn.
Snipper de sjalot. Meng voor de dressing de olie met de appelciderazijn, sjalot en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de dressing met de rodekool, roodlof en de helft van de bieslook en verdeel in een kransvorm over een schaal. Bestrooi met de granaatappelpitjes en de rest van de bieslook.