Laat de tomaten uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Snijd de tomaten in heel kleine blokjes en doe terug in de vergiet, laat verder uitlekken.
Snipper ondertussen de sjalot, snijd de cornichons en kappertjes in gelijke stukjes en snijd ⅔ van de peterselie fijn.
Meng de tomatenblokjes, sjalot, cornichon, kappertjes, peterselie en de olie door elkaar. Meng de mayonaise met het rookzout.
Meng 2 el tomatensap (per 4 personen) met de mosterd en tabasco, roer goed los, zodat je geen klontjes meer ziet. Snijd de rest van de peterselie grof.
Doe ¼ van het tomatenmengsel (per 4 personen) in de kookring op een bord en verwijder de ring. Verdeel de mayonaise en tabasco saus met een kleine lepel rondom de tartaar en garneer met de rest van de peterselie. Bestrooi eventueel met extra rookzout. Serveer de chips ernaast.
Vegan voorgerechten voor kerst
Tomaattartaar met smokey mayo
Ingrediënten
Aantal personen
800 gram gepelde tomaten in blik | |
1 sjalot | |
8 cornichons | |
2 eetlepel kappertjes | |
7.5 gram verse platte peterselie | |
1 eetlepel extra vierge olijfolie | |
3 eetlepel plantaardige vegan mayo | |
1 theelepel AH Excellent zeezoutvlokken gerookt | |
2 theelepel dijonmosterd | |
0.5 theelepel tabasco | |
40 gram naturel chips |
Dit heb je nodig
kookring (Ø 9 cm)
Waterkers-sojabonensoep
Snel, sneller, snelst: als voorgerecht serveer je deze kerst zelfgemaakte soep van sojabonen, tuinerwten en waterkers. De soep staat al in 10 minuten op tafel! En dankzij deze video decoreer je ‘m met de yoghurt voor een extra feestelijk effect!
VOORGERECHT – 4 PERS. - 10 MIN.
INGREDIËNTEN
2 el gistvrije groentebouillonpoeder (potje 125 g, Bio ...
00:28
Direct aan de slag
2
175 g
AH Terra Plantaardige hummus zongedroogde tomaat
t/m maandag
Vegan kerst
Vegetarische kerst