Vegan voorgerechten voor kerst

Ga je voor een vegan kerst dit jaar? Van pompoensoep in een glaasje tot bietencarpaccio: Allerhande maakt er een plantaardig feestje van. Hieronder hebben we alle veganistische voorgerechten voor kerst op een rijtje gezet.

Vegan voorgerechten voor kerst

Tomaattartaar met smokey mayo

Ingrediënten

Aantal personen

800 gram gepelde tomaten in blik

1 sjalot

8 cornichons

2 eetlepel kappertjes

7.5 gram verse platte peterselie

1 eetlepel extra vierge olijfolie

3 eetlepel plantaardige vegan mayo

1 theelepel AH Excellent zeezoutvlokken gerookt

2 theelepel dijonmosterd

0.5 theelepel tabasco

40 gram naturel chips

Dit heb je nodig

  • kookring (Ø 9 cm)

  1. Laat de tomaten uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Snijd de tomaten in heel kleine blokjes en doe terug in de vergiet, laat verder uitlekken.

  2. Snipper ondertussen de sjalot, snijd de cornichons en kappertjes in gelijke stukjes en snijd ⅔ van de peterselie fijn.

  3. Meng de tomatenblokjes, sjalot, cornichon, kappertjes, peterselie en de olie door elkaar. Meng de mayonaise met het rookzout.

  4. Meng 2 el tomatensap (per 4 personen) met de mosterd en tabasco, roer goed los, zodat je geen klontjes meer ziet. Snijd de rest van de peterselie grof.

  5. Doe ¼ van het tomatenmengsel (per 4 personen) in de kookring op een bord en verwijder de ring. Verdeel de mayonaise en tabasco saus met een kleine lepel rondom de tartaar en garneer met de rest van de peterselie. Bestrooi eventueel met extra rookzout. Serveer de chips ernaast.

Waterkers-sojabonensoep

Snel, sneller, snelst: als voorgerecht serveer je deze kerst zelfgemaakte soep van sojabonen, tuinerwten en waterkers. De soep staat al in 10 minuten op tafel! En dankzij deze video decoreer je ‘m met de yoghurt voor een extra feestelijk effect!

VOORGERECHT – 4 PERS. - 10 MIN.

INGREDIËNTEN
2 el gistvrije groentebouillonpoeder (potje 125 g, Bio ...

00:28

Direct aan de slag