Snijd de korsten van het brood. Rooster het brood lichtbruin en maal fijn in de keukenmachine. Schep het broodkruim in een diep bord. Maal de amandelen, paprikapoeder, het zeezout en de peper in de keukenmachine fijn. Meng door het broodkruim.
Splits eieren. Klop eiwit los in een ander diep bord. De eidooiers worden niet gebruikt. Snijd de kipfilet in repen van 2 cm breed en bestrooi met peper en eventueel zout. Haal de repen eerst door het eiwit en daarna door het notenkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfingers op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.
Kipfingers met notenkorst
Krokante kipstukjes, gebakken in paprikapoeder en broodkruim
- bereidingstipZorg ervoor dat de olie heet is voordat je de kip in de pan doet: dan wordt het korstje krokant.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Kipfingers met notenkorst
Krokante kipstukjes, gebakken in paprikapoeder en broodkruim
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_043992_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korsten van het brood. Rooster het brood lichtbruin en maal fijn in de keukenmachine. Schep het broodkruim in een diep bord. Maal de amandelen, paprikapoeder, het zeezout en de peper in de keukenmachine fijn. Meng door het broodkruim.
Splits eieren. Klop eiwit los in een ander diep bord. De eidooiers worden niet gebruikt. Snijd de kipfilet in repen van 2 cm breed en bestrooi met peper en eventueel zout. Haal de repen eerst door het eiwit en daarna door het notenkruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfingers op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar.
bereidingstip:Zorg ervoor dat de olie heet is voordat je de kip in de pan doet: dan wordt het korstje krokant.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 sneetjes witbrood
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl versgemalen zeezout
1 tl paprikapoeder
100 g ongebrande amandelen
2 middelgrote eieren
400 g kipfilet
6 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine