Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de kruiden uit het kruidenmix-bakje en doe in een hoge beker. Voeg het citroenrasp, 3 el citroensap, het zeezout, de peper en olie toe en pureer met de staafmixer tot een marinade.
Italiaanse-kruidenmarinade
Het mooie aan Italiaanse kruiden? Ze zijn een smaakexplosie, en dat geldt óók voor het vlees dat je marineert!
- combinatietipVerdeel de marinade over 4 biefstukken. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril het vlees ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
- combinatietipLekker bij biefstuk, kip en vis.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Italiaanse-kruidenmarinade
Het mooie aan Italiaanse kruiden? Ze zijn een smaakexplosie, en dat geldt óók voor het vlees dat je marineert!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_080154_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
75 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de kruiden uit het kruidenmix-bakje en doe in een hoge beker. Voeg het citroenrasp, 3 el citroensap, het zeezout, de peper en olie toe en pureer met de staafmixer tot een marinade.
combinatietip:Verdeel de marinade over 4 biefstukken. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril het vlees ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
combinatietip:Lekker bij biefstuk, kip en vis.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
20 g verse Italiaanse kruidenmix
1 tl zeezout
½ tl versgemalen zwarte peper
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer met beker