Pers de helft van de sinaasappel uit, de andere helft wordt niet gebruikt. Snijd de blaadjes van de dragon en peterselie fijn. Meng het sap in een kom met de dragon, peterselie, mosterd en olie tot een dressing.
Kook de mais, bimi en haricots verts 3 min. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de peper door de dressing.
Doe de groenten in een schaal en meng met de dressing. Laat afkoelen tot lauwwarm of koud.
Minigroenten met dragondressing
Mais, bimi en haricots verts met een frispittige dressing van sinaasappel, dragon, peterselie, mosterd, rode peper en olie.
- bereidingstipJe kunt de minigroenten een ½ dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor serveren in 30 min. op kamertemperatuur komen.
Minigroenten met dragondressing
Mais, bimi en haricots verts met een frispittige dressing van sinaasappel, dragon, peterselie, mosterd, rode peper en olie.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_046742_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
130 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Pers de helft van de sinaasappel uit, de andere helft wordt niet gebruikt. Snijd de blaadjes van de dragon en peterselie fijn. Meng het sap in een kom met de dragon, peterselie, mosterd en olie tot een dressing.
Kook de mais, bimi en haricots verts 3 min. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de peper door de dressing.
Doe de groenten in een schaal en meng met de dressing. Laat afkoelen tot lauwwarm of koud.
bereidingstip:Je kunt de minigroenten een ½ dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor serveren in 30 min. op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
10 g verse platte peterselie
1 perssinaasappel
4 takjes verse dragon
1 tl dijonmosterd
3 el extra vierge olijfolie
400 g minigroente van de maand (haricots verts, aspergebroccoli, minimaiskolfjes, rode peper)