Eendenborst met truffelmayonaise

Dit wildgerecht maak je in slechts 20 minuten.

405 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 5 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd blaadjes salie zeer fijn. Meng de salie en koolzaadolie. Snijd vetkant van eendenborst kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat. Bestrijk de vleeskant met de salieolie.

  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eend op de vetkant op middelhoog vuur 5 min. Draai om en bak nog 1 min. Leg de eend in de ovenschaal en bak 5 min. in het midden van de oven.

  3. Neem de eend uit de oven en laat afgedekt 5 min. rusten. Verdeel ondertussen de rucola over een platte schaal. Snijd groene knoflookolijven in plakjes en verdeel erover. Snijd eend in dunne plakjes en leg erop. Serveer met de truffelmayonaise.

  • bewaartipJe kunt de eendenborsten een 1/2 dag van tevoren bereiden en op kamertemperatuur serveren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor het serveren op temperatuur komen en snijd dan pas in plakjes.
  • bereidingstipIn plaats van truffelmayonaise kun je ook 2 el citroenmayonaise mengen met 1 tl truffelolie.
  • Eendenborst bereiden

    Instructievideo - 00:52 min.

Eendenborst met truffelmayonaise

Dit wildgerecht maak je in slechts 20 minuten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig