Leg de gelatine 5 min. in een kom met koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng het vanillestokje, merg, de slagroom, suiker en steranijs in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de rum toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost.
Zet de pan in de braadslee in een laag koud water en laat al roerend snel afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het vanillestokje en de steranijs en verdeel de panna cotta over de chocolade cups. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Versier vlak voor het serveren met een steranijs (deze kun je niet eten).
Panna cotta met rum en steranijs in chocoladecupjes
Echt feestelijk en lekker fris: chocoladecupjes met fluweelzachte panna cotta
- serveertipGeen chocoladecups? Je kunt de panna cotta ook in (borrel)glaasjes laten opstijven in de koelkast en er vlak voor serveren pure chocolade overheen schaven.
- bereidingstipJe kunt de panna cotta 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koekast.
Gelatine verwerken
Instructievideo - 01:12 min.
Panna cotta met rum en steranijs in chocoladecupjes
Echt feestelijk en lekker fris: chocoladecupjes met fluweelzachte panna cotta
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_046749_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
245 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Leg de gelatine 5 min. in een kom met koud water. Snijd ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng het vanillestokje, merg, de slagroom, suiker en steranijs in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en voeg samen met de rum toe aan het slagroommengsel. Roer tot de gelatine is opgelost.
Zet de pan in de braadslee in een laag koud water en laat al roerend snel afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het vanillestokje en de steranijs en verdeel de panna cotta over de chocolade cups. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Versier vlak voor het serveren met een steranijs (deze kun je niet eten).
serveertip:Geen chocoladecups? Je kunt de panna cotta ook in (borrel)glaasjes laten opstijven in de koelkast en er vlak voor serveren pure chocolade overheen schaven.
bereidingstip:Je kunt de panna cotta 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koekast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 blaadjes gelatine
1 vanillestokje
6 steranijsjes
40 g lichtbruine basterdsuiker
150 ml verse slagroom
2 el bruine rum
8 chocolade ijscups
Dit heb je nodig
braadslee