Kook de spruiten in. 8 min. beetgaar. Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak het spek 5 min. Snipper ondertussen de sjalotten. Voeg de sjalot toe en bak 2 min. mee. Giet de spruiten af en bak 2 min. met het spek mee. Breng op smaak met peper.
Gewokte spruitjes met spek
Door ze kort te koken en dan te wokken, houden de spruiten hun bite en blijven ze frisgroen.
- bereidingstipGroente over? Maak daar de volgende dag een groenteomelet van. Klop 6 eieren los met 125 ml slagroom. Meng 3 el gesneden (verse) kruiden met peper en zout door het eimengsel. Verhit 1 el (olijf)olie in een hapjespan en bak 200 gram groente al omscheppend 1 min. Schenk het eimengsel over de groente, roer door en doe de deksel op de pan. Laat op laag vuur in ca. 15 min. gaar worden. Lekker met kaascrackers, tomaatjes en salade.
- combinatietipLekker bij de driegevogelterollade met spicy tuttifrutti (dat recept vind je elders op deze website). Let op: het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Gewokte spruitjes met spek
Door ze kort te koken en dan te wokken, houden de spruiten hun bite en blijven ze frisgroen.
bijgerecht
4 personen
245 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spruiten in. 8 min. beetgaar. Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak het spek 5 min. Snipper ondertussen de sjalotten. Voeg de sjalot toe en bak 2 min. mee. Giet de spruiten af en bak 2 min. met het spek mee. Breng op smaak met peper.
bereidingstip:Groente over? Maak daar de volgende dag een groenteomelet van. Klop 6 eieren los met 125 ml slagroom. Meng 3 el gesneden (verse) kruiden met peper en zout door het eimengsel. Verhit 1 el (olijf)olie in een hapjespan en bak 200 gram groente al omscheppend 1 min. Schenk het eimengsel over de groente, roer door en doe de deksel op de pan. Laat op laag vuur in ca. 15 min. gaar worden. Lekker met kaascrackers, tomaatjes en salade.
combinatietip:Lekker bij de driegevogelterollade met spicy tuttifrutti (dat recept vind je elders op deze website). Let op: het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
700 g geschoonde spruitjes
200 g magere gerookte spekreepjes
2 sjalotten