Cantuccini met pistache en venkelzaad

Het venkelzaad geeft deze krokante koekjes een zachte anijssmaak.

90 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 30 min. oventijd / 1 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de suiker, bloem, het bakmeel en zout in een kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Voeg toe aan het mengsel. Roer met een vork de eieren en honing erdoor. Hak de gepelde pistachenoten en amandelen grof. Meng samen met het venkelzaad door het deeg. Kneed even door met wat bloem aan je handen. Vorm van het deeg ‘broodjes’ van 2 cm hoog en 4 cm breed.

  2. Bak ze ca. 15 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven. Snijd elk deegbroodje in 10 plakjes van 1 cm dik. Leg de cantuccini terug op de bakplaat en bak ze in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin. Laat de koekjes helemaal afkoelen.

  • combinatietipServeer met een pittige espresso.
  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Cantuccini met pistache en venkelzaad

Het venkelzaad geeft deze krokante koekjes een zachte anijssmaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig