Snijd de parmaham in stukjes. Hol de kaas uit tot ongeveer 2 cm aan de rand en de bodem. Houd 75 g kaas achter. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de champignons. Pers de knoflook erboven en bak nog 2 min.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Voeg de slagroom toe aan de champignons en laat 5 min. inkoken. Breng op smaak met peper. Giet de spaghetti af en voeg met de parmaham toe aan de saus. Schep om met de helft van de achtergehouden kaas. Schep de pasta in de uitgeholde kaas en bestrooi met de rest van de achtergehouden kaas. Serveer direct. Bon appétit!
Pasta in Italiaanse kaas
De Italiaanse kaas geeft de warme pasta een heerlijk romig laagje.
- algemeenJe kan de pasta ook maken zonder de halve kaas. Sla de eerste stap (uithollen van de Parmezaan) over en gebruik een stuk Parmezaanse kaas om te raspen. Serveer in een pan of in borden.
- bewaartipDe Italiaanse kaas kan ook worden verwerkt in een kaasfondue. Maal in dat geval de kaas eerst helemaal fijn in de keukenmachine en serveer in de uitgeholde kaas.
Pasta in Italiaanse kaas
Instructievideo - 02:15 min.
Pasta in Italiaanse kaas
De Italiaanse kaas geeft de warme pasta een heerlijk romig laagje.
voorgerecht
4 personen
470 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de parmaham in stukjes. Hol de kaas uit tot ongeveer 2 cm aan de rand en de bodem. Houd 75 g kaas achter. Snijd de champignons in kwarten.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de champignons. Pers de knoflook erboven en bak nog 2 min.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Voeg de slagroom toe aan de champignons en laat 5 min. inkoken. Breng op smaak met peper. Giet de spaghetti af en voeg met de parmaham toe aan de saus. Schep om met de helft van de achtergehouden kaas. Schep de pasta in de uitgeholde kaas en bestrooi met de rest van de achtergehouden kaas. Serveer direct. Bon appétit!
algemeen:Je kan de pasta ook maken zonder de halve kaas. Sla de eerste stap (uithollen van de Parmezaan) over en gebruik een stuk Parmezaanse kaas om te raspen. Serveer in een pan of in borden.
bewaartip:De Italiaanse kaas kan ook worden verwerkt in een kaasfondue. Maal in dat geval de kaas eerst helemaal fijn in de keukenmachine en serveer in de uitgeholde kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
½ Italiaanse kaas
70 g parmaham
250 g kastanjechampignons
2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
3 takjes verse tijm
200 g spaghetti
125 ml verse slagroom