Schil de peen en snijd in repen van 2 cm lang en ½ cm dik. Maak de paprika schoon en snijd in repen.
Maak de haricots verts schoon en doe met de peen, paprika, azijn, suiker, specerijen en het zout in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.
Kneus ondertussen de naaldjes van de rozemarijn met het lemmet van een mes. Neem de pan van het vuur en roer de olie en rozemarijn erdoor. Laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
Groenten met laurier, kruidnagel en peper op zuur
Deze groenten zijn een heerlijke antipasto, maar ook erg lekker als bijgerecht bij forel en kip.
- combinatietipServeer bij kip of forel.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Groenten met laurier, kruidnagel en peper op zuur
Deze groenten zijn een heerlijke antipasto, maar ook erg lekker als bijgerecht bij forel en kip.
bijgerecht
4 personen
500 kcal
30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Schil de peen en snijd in repen van 2 cm lang en ½ cm dik. Maak de paprika schoon en snijd in repen.
Maak de haricots verts schoon en doe met de peen, paprika, azijn, suiker, specerijen en het zout in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.
Kneus ondertussen de naaldjes van de rozemarijn met het lemmet van een mes. Neem de pan van het vuur en roer de olie en rozemarijn erdoor. Laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
combinatietip:Serveer bij kip of forel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g winterpeen
150 g groene paprika's
150 g verse haricots verts
600 ml kruidenazijn
100 g fijne kristalsuiker
4 gedroogde laurierblaadjes
10 4-seizoenenpeper
4 kruidnagels
10 g zout
½ bakje takje rozemarijn
150 ml traditionele olijfolie