Soep van romatomaten

De tomaten gaan eerst de oven in. Dat zorgt voor een extra lekkere smaak.

210 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Halveer de tomaten in de lengte en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven. Pel de sjalotten, halveer ze in de lengte en leg met de knoflook tussen de tomaten. Besprenkel alles met de olie en bestrooi met de suiker, peper en zout. Leg de takjes rozemarijn erop en zet de schaal ca. 45 min. in de oven.

  3. Neem de schaal uit de oven en verwijder de rozemarijn. Schep alles - inclusief vocht - in de blender. Doe de deksel erop en pureer. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in kommen.

  • variatietipBestrooi de soep voor extra smaak met wat basilicum blaadjes.
  • combinatietipLekker met een broodje gerookte kip.
  • Bakken met bladerdeeg

    Instructievideo - 02:21 min.

Soep van romatomaten

De tomaten gaan eerst de oven in. Dat zorgt voor een extra lekkere smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig