Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de venkel in dunne plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus en visbouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op hoog vuur koken. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de blaadjes van de peterselie fijn.
Giet de pasta af, schep samen met de tomaat, peterselie en garnalen door de saus en serveer.
Penne met tomaatjes & garnalen
Snel gerecht met volkorenpasta, anijsachtige venkel en zilte garnalen.
- variatietipEten er geen kinderen mee, dan kun je voor een fris accent de bouillon vervangen door 150 ml droge witte wijn.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Penne met tomaatjes & garnalen
Snel gerecht met volkorenpasta, anijsachtige venkel en zilte garnalen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048587_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de venkel in dunne plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus en visbouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op hoog vuur koken. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de blaadjes van de peterselie fijn.
Giet de pasta af, schep samen met de tomaat, peterselie en garnalen door de saus en serveer.
variatietip:Eten er geen kinderen mee, dan kun je voor een fris accent de bouillon vervangen door 150 ml droge witte wijn.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g volkorenpenne
1 venkelknol
2 el traditionele olijfolie
350 g tomato frito
150 ml visbouillon van tablet
250 g romaatjes
30 g verse peterselie
250 g ijsgarnalen