Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in repen van 2 cm breed. Kook de bonen in 8 min. beetgaar in water met zout. Voeg na 3 min. de worteltjes toe en na 5 min. de spitskool. Giet af.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer ze. Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tofureepjes in 3 min. op hoog vuur krokant.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de groente toe aan de tofu, schep om en neem de wok van het vuur. Schep de gadogado op een schaal, verdeel de eieren erover en bestrooi met de seroendeng. Serveer met de satésaus.
Gadogado met gebakken tofu
Indonesisch groentegerecht met pittige tofu en lekker veel pindasaus.
- algemeenZelf satésaus maken? Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.
- variatietipJe kunt de spitskool vervangen door een schaal bimi.
Sperziebonen schoonmaken
Instructievideo - 00:22 min.
Gadogado met gebakken tofu
Indonesisch groentegerecht met pittige tofu en lekker veel pindasaus.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_054021_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in repen van 2 cm breed. Kook de bonen in 8 min. beetgaar in water met zout. Voeg na 3 min. de worteltjes toe en na 5 min. de spitskool. Giet af.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer ze. Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tofureepjes in 3 min. op hoog vuur krokant.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de groente toe aan de tofu, schep om en neem de wok van het vuur. Schep de gadogado op een schaal, verdeel de eieren erover en bestrooi met de seroendeng. Serveer met de satésaus.
algemeen:Zelf satésaus maken? Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.
variatietip:Je kunt de spitskool vervangen door een schaal bimi.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g verse sperziebonen
½ spitskool
300 g Parijse worteltjes
4 middelgrote eieren
2 tl sesamolie
2 el zonnebloemolie
180 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
500 g satésaus hot
50 g seroendeng