Breng een pan met water aan de kook en kook de aspergetips in 2 min. beetgaar (blancheren). Spoel af onder koud stromend water.
Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de kwarteleitjes.
Bestrijk de speltcrackers met een dun laagje tapenade, beleg met een plak ham, 2 aspergetips en 2 gebakken eitjes. Bestrooi met (versgemalen) peper.
Speltcracker met kwartelei en aspergeham
Deze rijkbelegde crackers zijn een feest om de dag mee te beginnen!
- variatietipSpeltcrackers zijn ook heerlijk met eiersalade en waterkers.
Speltcracker met kwartelei en aspergeham
Deze rijkbelegde crackers zijn een feest om de dag mee te beginnen!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_055585_220x162_JPG.jpg)
ontbijt
4 personen
270 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met water aan de kook en kook de aspergetips in 2 min. beetgaar (blancheren). Spoel af onder koud stromend water.
Smelt de boter in een grote koekenpan en bak de kwarteleitjes.
Bestrijk de speltcrackers met een dun laagje tapenade, beleg met een plak ham, 2 aspergetips en 2 gebakken eitjes. Bestrooi met (versgemalen) peper.
variatietip:Speltcrackers zijn ook heerlijk met eiersalade en waterkers.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g verse groene asperges
25 g ongezouten roomboter
8 kwarteleieren
4 ambachtelijke speltcrackers
70 g tapenade van zongedroogde tomaten in pot
4 plakken Feestfavoriet gegrilde aspergeham