Ham-kaas croissantjes en salami croissantjes

Begin de dag met verse, warme croissants. Met dit recept maak je maar liefst 4 verschillende soorten!

140 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 25 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Snijd elke plak kaas in 4 driehoekjes en de plakken ham diagonaal doormidden. Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes steeds 1 plakje ham en 2 plakjes kaas. Rol op tot croissants door de lange kant voorzichtig naar de punt toe te rollen en de uiteinden tot een maantje te buigen (naar binnen).

  2. Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes 1 plakje salami en bestrijk elk plakje met 1 tl roomkaas. Rol op tot croissants. Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes 2 plakjes kaas en bestrijk in het midden met 1 tl tapenade en rol op tot croissants.

  3. Leg op de resterende 2 bladerdeegdriehoekjes ieder 2 plakjes kaas. Bestrooi met peper en rol op. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20-25 min. goudbruin en gaar.

  • Crunchy croissants

    Instructievideo - 02:34 min.

Ham-kaas croissantjes en salami croissantjes

Begin de dag met verse, warme croissants. Met dit recept maak je maar liefst 4 verschillende soorten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig