Havermoutmuffins met blauwe bessen

Ontbijtmuffins met superfood havermout. Overigens... als tussendoortje net zo lekker.

245 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 25 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en rasp de winterpeen.

  2. Meng in een kom het meel, zout, de bakpoeder, kaneel en suiker. Meng in een andere kom de honing, karnemelk, olie en het ei tot een gladde massa. Voeg het honingmengsel toe aan het meelmengsel en spatel goed door elkaar. Roer voorzichtig de winterpeen, bessen en havermout erdoor.

  3. Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 lepels het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in de oven. Steek er tegen het einde van de baktijd een satéprikker in een muffin; komt de prikker er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm helemaal afkoelen.

  • bewaartipBewaar de muffins in een boterhamzakje. Zo zijn ze 5 dagen houdbaar in de koelkast.
  • Havermoutmuffin met blauwe bessen

    Instructievideo - 03:15 min.

Havermoutmuffins met blauwe bessen

Ontbijtmuffins met superfood havermout. Overigens... als tussendoortje net zo lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig