Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren. Doe in een ruime kom. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk het hete zoute water over de kool en laat 30 min. staan. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Doe de knoflook, gember, azijn en vissaus in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade. Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is. Breng eventueel op smaak met zout. Schep de kimchi in een afsluitbare bak en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
Kimchi
Bij deze versie wordt de kool ingelegd met gember, chili- en paprikapoeder. Het traditioneel Koreaans bijgerecht met ingelegde groenten wordt normaliter gemaakt met gochugaru (Koreaanse pepers).
- bewaartipJe kunt de kimchi een week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
Kimchi
Bij deze versie wordt de kool ingelegd met gember, chili- en paprikapoeder. Het traditioneel Koreaans bijgerecht met ingelegde groenten wordt normaliter gemaakt met gochugaru (Koreaanse pepers).
bijgerecht
10 personen
30 kcal
40 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Snijd de kool in kwarten en verwijder de harde kern. Halveer de kwarten in de lengte en snijd die stukken in vieren. Doe in een ruime kom. Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het zout toe. Laat 1 min. koken tot het zout is opgelost. Schenk het hete zoute water over de kool en laat 30 min. staan. Schep af en toe om. Giet af en spoel met koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Doe de knoflook, gember, azijn en vissaus in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de suiker, paprikapoeder en chilipoeder toe en meng tot een dikke marinade. Meng de marinade door de kool tot alle kool bedekt is. Breng eventueel op smaak met zout. Schep de kimchi in een afsluitbare bak en laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren.
bewaartip:Je kunt de kimchi een week van tevoren maken. Bewaar in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 Chinese kool
1¼ l kraanwater
100 g zout
5 tenen knoflook
5 cm verse gember
50 ml appelciderazijn
3 el vissaus
2 el kristalsuiker
3 el paprikapoeder
2 el gemalen chilipeper
Dit heb je nodig
staafmixer